Роздільнянська районна рада
Одеська область
Малий Герб України
gov.ua Місцеве самоврядування України
  Пошук

Кампанія декларування за 2023 звітний період

Дата: 13.02.2024 14:36
Кількість переглядів: 128

Фото без опису

Уже зараз і до 31 березня 2024 року триває кампанія декларування за 2023 звітний період

 

Обов’язок подавати щорічну декларацію за 2023 рік виникає, зокрема,  в декларантів, які: 

  • хоча би 1 день в період з 1 січня до 31 березня 2024 року виконують діяльність, яка передбачає обов’язок подання декларації, або перебувають на посаді, яка зумовлює здійснення такої діяльності (щорічна декларація (продовжується діяльність)). Для цього у розділі І «Вид декларації та звітний період» декларації слід обрати позначку «я продовжую виконувати функції держави або органу місцевого самоврядування»;
  • в 2023 році припинили здійснювати діяльність, яка передбачає обов’язок подання декларації, або перебування на посаді, яка зумовлює здійснення такої діяльності (щорічна декларація (після звільнення)). Для цього у розділі І «Вид декларації та звітний період» декларації слід обрати позначку «я припинив(ла) виконувати функції держави або органу місцевого самоврядування (після звільнення)». Особливості подання декларацій для осіб, які звільнилися 31 грудня 2023 року роз’яснено за посиланням.

Щоб спростити процес подання декларацій, рекомендуємо:

• скористатися спеціальною функцією «Дані для декларації» у Реєстрі декларацій. Вона дозволить заповнити окремі поля на підставі інформації з офіційних реєстрів та баз даних. Це суттєво пришвидшить процес та допоможе уникнути помилок під час декларування.

• Ознайомитися з роз’ясненнями у Базі знань НАЗК або у форматі посібника щодо особливостей декларування. Також радимо прочитати статтю про найпоширеніші порушення, яких допускаються декларанти при заповненні декларацій, а також відеоінструкціями із заповнення декларацій. Ці матеріали допоможуть правильно внести всі необхідні дані.

Отримати додаткову консультацію також можна звернувшись до уповноваженого підрозділу або особи з питань запобігання та виявлення корупції за місцем вашої роботи, а також направивши офіційного листа на електронну пошту info@nazk.gov.ua. Відповіді на найпоширеніші технічні питання роботи з Реєстром декларацій розміщені за посиланням.

Також ви можете отримати фахові консультації співробітників контакт-центру НАЗК, звернувшись за телефоном +38 (044) 200 06 94. Консультації надаються в робочі дні з понеділка по п’ятницю з 9:00 до 18:00. 

Якщо вже після подачі декларації ви виявили в ній помилки, то маєте можливість їх виправити. Цим правом можливо скористатись лише один раз впродовж 30 днів після подачі декларації.

Зазначимо, що відповідальність за неподання або несвоєчасне подання несе виключно декларант. За умисне неподання суб’єктом декларування декларації, передбачена кримінальна відповідальність за ст. 366-3 Кримінального кодексу України у вигляді штрафу від 2 500 до 3 000 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян ( тобто від 42 500 до 51 000 гривень) або громадських робіт на строк від 150 до 240 годин або обмеженням волі на строк до двох років, або позбавленням волі строком на один рік, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років. За несвоєчасне подання без поважних причин декларації передбачена адміністративна відповідальність у вигляді накладення штрафу від 50 до 100 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (від 850 до 1 700 гривень) (за ч. 1 ст. 172-6 Кодексу України про адміністративні правопорушення).

У разі зазначення у декларації недостовірних відомостей, які відрізняються від достовірних на суму до 100 прожиткових мінімумів для працездатних осіб до суб’єкта можуть бути застосовані заходи дисциплінарного впливу.

Особа, яка вчинила корупційне правопорушення або правопорушення, пов’язане з корупцією, однак судом не застосовано до неї покарання або не накладено на неї стягнення у виді позбавлення права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю, пов’язаними з виконанням функцій держави або місцевого самоврядування, або такою, що прирівнюється до цієї діяльності, підлягає притягненню до дисциплінарної відповідальності у встановленому законом порядку (ч. 2 ст. 65-1 Закону «Про запобігання корупції»).

Відомості про осіб, яких притягнуто до відповідальності за вчинення корупційних або пов’язаних з корупцією правопорушень, підлягають внесенню до Єдиного державного реєстру осіб, які вчинили корупційні або пов’язані з корупцією правопорушення (Реєстру порушників).


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь